Hosted desktop

Kontoret i skyen

På ethvert kontor i dag er der behov for at bruge en form for IT. For få år siden havde langt de fleste virksomheder deres programmer og data liggende internt i virksomheden. Et stigende antal virksomheder vælger i dag de hostede løsninger, hvor du benytter dig af internettet, dvs. du kan bruge en hvilken som helst pc med internetadgang. Du kobler sig op på en server, der står godt placeret i et professionelt hostingcenter. Når du så er logget på serveren, er der direkte forbindelse til dine hostede programmer, f.eks. mail, Officepakken og alle virksomhedens dokumenter.

Med de hostede kontorløsninger har vi bygget et miljø til dig på vores meget kraftige servere, hvilket sikrer stabil drift. Med disse løsninger opnår du stordriftfordele, selvom at du er ansat i en lille virksomhed. Se under priseksempler hvad det koster at få sådan en løsning.

Eksempel: Nem adgang til hele Microsofts Office-pakke

Med en hosted desktop kan medarbejderen f.eks. få adgang til den seneste version af Microsoft’s Office produkter på den hostede platform. Det vil sige, at når medarbejderen er logget på serveren, vil programmerne kunne afvikles som om de lå på den lokale PC. Data gemmes direkte på serveren, således at man sikrer at der altid bliver taget natlig backup af alle dokumenter og data.

De programmer som i dag afvikles på de lokale PC’er vil blive installeret på serveren, således at arbejdsprocessen er den sammen, men opsætningen er både sikrere og mere vedligeholdelsesfri, da den foretages centralt på en server i stedet for på hver enkelt medarbejders pc.

Kort efter en release af nye versioner af Office-pakken fra Microsoft (normalt efter første servicepack) vil programmerne blive opdateret med den nye release uden yderligere omkostninger.

Med dette setup er det også muligt for andre medarbejdere i virksomheden at se eller arbejde videre på de samme dokumenter. På samme måde indeholder løsningen også fælles kalender og mulighed for at dele kalender osv.

Filserver – en del af løsningen

I et hosted desktop setup indgår der også en filserver administration. Det betyder, at virksomheden kan oprette sin egen folder- eller biblioteksstruktur på serveren, hvorefter Hostingkompagniet sætter de ønskede rettigheder. Foldere kun tilgængelige for ledelsen, kun for økonomiafdelingen osv. Desuden har hver bruger sit eget virtuelle drev på serveren. Der tages backup af hele fileserveren hver nat. I det daglige arbejde bliver alle diske spejlet, således at hardware fejl på diske ikke har indvirkning på driften.

Nem og sikker adgang til serveren

Hver bruger bliver sat op til at nå serveren via Windows’ fjernskrivebord. Dette sker ved blot at trykke på et ikon på pc eller Mac. Med denne adgang kan du nå hele platformen, dvs. data, mail, programmer, regnskab, CRM – eller hvad du måtte have liggende, uanset hvor du befinder dig, blot der er adgang til internettet.

Hastigheden på terminalløsningen er god, da det kun er skærmbilleder der bliver overført over linjen. Det er muligt at køre fjernskrivebordet med acceptable svartider helt ned på en linjekapacitet på 512 KB. Alt data til og fra serveren er 128 bit krypteret. Al trafik til serveren bliver scannet for virus.

Hjemmearbejdsplads

Med en hosted desktop kan data og programmer nås fra alle pc’er med internetforbindelse. Det vil sige at I opnår en meget høj mobilitet, hvor hele kontoret er til rådighed uanset om man logger på fra sin hjemme pc eller fra en tablet på vej til en kunde.